Untitled Document
Χορηγός Ιστοσελίδας: Exarsis Business Solutions Ltd
Untitled Document
Untitled Document

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιστροφή στην (χαμένη;) Αθωότητα
Με Μιχάλη Πασιαρδή και Κώστα Πρετεντέρη εγκαινιάζει
τη νέα θεατρική περίοδο το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Με τρία πρωτοεμφανιζόμενα έργα στην Κυπριακή θεατρική Σκηνή και με συνειδητή επιλογή την Επιστροφή στην (χαμένη μας;) Αθωότητα, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο 2013/14 το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» προτείνει για φέτος μια ακόμη δημιουργική πρόταση με σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους με την παράσταση του νέου έργου της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου «Πούκυ Μπού, Το Ξωτικό του Δάσους».

Ένα έργο που γράφτηκε με πολλή αγάπη για τα παιδιά και μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον. Μέσα από τον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού τονίζονται οι πραγματικότητες της εποχής μας και οι κίνδυνοι που απειλούν την επιβίωσή μας. Οι ήρωες, μέσα από δράση, περιπέτεια, αγωνία, ανατροπές αλλά και μπόλικο χιούμορ, αναδεικνύουν την ανάγκη προστασίας των δασών, μια και αποτελούν πηγή ζωής για τον πλανήτη μας.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία : Μόνικας Μελέκη, σκηνικά- κοστούμια Λιάνας Σπανού Ζαντή, Μουσική : Ανδρέα Γερολέμου, Χορογραφίες : Φαίδρας Καραβοκύρη Ζένιου και συμμετέχουν οι Ηθοποιοί: Ιωάννα Πολυνείκη, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου, Φοίβος Γεωργιάδης, Βασίλης Παφίτης, Αριάνα Ιωάννου.

Επίσημη Πρεμιέρα : Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 – Ώρα 10.30π.μ.

Τακτικές Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή – 10.30π.μ. (Μέχρι 15/12/13)

Μια νέα θεατρική κατάθεση του Μιχάλη Πασιαρδή θα είναι το εναρκτήριο έργο της Δεύτερης Σκηνής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ». Το καινούργιο και άπαιχτο έργο του «Ο πετεινός της Αννέττας». Μια εκπληκτική δραματουργία, ένα έργο μνήμης και ταυτότητας που περικλείει μέσα του την Κύπρο ολάκερη, έργο πολυεπίπεδο που υμνεί τις αληθινές αξίες του Κύπριου. Μύηση στην κυπριώτικη ευαισθησία, σκέψη και Κυπριακή ψυχή, μαζί με μια επιστροφή στην (χαμένη μας;) Αθωότητα.

Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη, σκηνικά/κοστούμια Ανδρέα Παρασκευά και θα πρωταγωνιστήσουν οι ηθοποιοί : Άντρη Κυριαζή, Ανδρέας Μελέκης, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου και Σοφοκλής Κασκαούνιας.

Επίσημη Πρεμιέρα : Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 – Ώρα 8.30 μ.μ.

Τακτικές Παραστάσεις : Κάθε Σάββατο και Κυριακή – Ώρα 8.30 μ.μ. ( Μέχρι 17/11/13)

Η Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» θα δώσει τα διαπιστευτήρια της για τη νέα θεατρική περίοδο αρχίζοντας με μια γνήσια ελληνική κωμωδία που έγραψε ο προικισμένος Κώστας Πρετεντέρης λίγο πριν τον θάνατο του, το 1978 και που θυμίζει κλασσικό λατρεμένο κινηματογράφο της δεκαετίας του '60. Το έργο «Ο Κουνενές» και όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Μάριος Πλωρίτης : «…διαθέτει όχι μόνο στέρεη σκηνική τεχνική, εύστροφο διάλογο, ευρηματικά επεισόδια, αλλά και – το σπουδαιότερο – σωστή διαγραφή της ρωμέικης πραγματικότητας, όπου η κωμωδία δεν γίνεται ποτέ κλοτσοπατινάδα, η σάτιρα δεν ξεπέφτει ποτέ στη χυδαιότητα». Έργα σαν αυτό σέβονται και τη λογική και τη σκηνή και το κοινό, έχουν «αλήθεια», «συμπάθεια» για τους ταλαίπωρους και ταλαίπωρούντες ήρωες τους. Ευγένεια, που πηγάζει από το χαρακτήρα και το ήθος του δημιουργού τους. Στα έργα του ο Κώστας Πρετεντέρης γελάει με τα πάθη και τα παθήματα των ανθρώπων της εποχής. Ευθυμεί το θέατρο – δεν το ευτελίζει. Τέρπει το κοινό – δεν το εκβαρβαρώνει. Κι' αυτό, δεν είναι μικρό χάρισμα, σ'ένα καιρό και σ'έναν κόσμο, όπου το γέλιο παίρνει συχνά μορφή βιασμού και εκφαυλισμού…»

Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου Καρσερά, σκηνικά κοστούμια Γιώργου Γεωργιάδη και θα πρωταγωνιστήσουν οι ηθοποιοί : Σοφοκλής Κασκαούνιας, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου, Άντρη Κυριαζή, Ιωάννα Πολυνείκη, Βασίλης Παφίτης, Μόνικα Μελέκη, Νιόβη Σπυριδάκη, Φοίβος Γεωργιάδης και Αριάνα Ιωάννου.
Επίσημη Πρεμιέρα : Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 – Ώρα 8.30 μ.μ.
Τακτικές παραστάσεις : Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή – Ώρα 6.30 μ.μ. (μέχρι 29/12/13).

Από τον Ιανουάριο του 2014 θα ακολουθήσουν στην Κύρια και Δεύτερη Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» μεγάλα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Τέλη Ιανουαρίου προγραμματίζεται στην Κύρια Σκηνή ένα έργο με καθαρά «γυναικείο» cast. Θα είναι το συγκλονιστικό ποιητικό δράμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» ή το κορυφαίο θρίλερ του Ρομπέρ Τομά «Οχτώ γυναίκες κατηγορούνται».
Στη συνέχεια η Κύρια Σκηνή θα παρουσιάσει – ή την μαύρη κωμωδία του Ρομπέρτο Κόσσα "La Nonna" («Η Γιαγιά») ή την επίκαιρη και διαχρονική κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω … Δεν πληρώνω».
Στην Δεύτερη Σκηνή θα ανέβει ακόμα ένα έργο και η τελική επιλογή θα γίνει μεταξύ των έργων «Έξη Μαθήματα Χορού σε Έξη Εβδομάδες» του Richard Alfieri , «Η Γαμήλια Ψευδαίσθηση» του Έρικ Ασσούς και «Το Νυφικό Κρεβάτι» του Γιαν Ντε Χάρτογκ.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 και 99490102
Μέγας θεσμικός χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Πάγιοι Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας, ΑΗΚ Χορηγός Επικοινωνίας : Ρ.Ι.Κ.

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής      

 
 
Επόμενη Παραγωγή
 
 
Προηγούμενες Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
 
 
Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι
 
Προηγούμενες παραστάσεις Κύριας & Δεύτερης Σκηνής
 
 
 
Ρεπερτόριο
 
 

Διάβασε το άρθρο
 
Untitled Document