Untitled Document
Χορηγός Ιστοσελίδας: Exarsis Business Solutions Ltd
Untitled Document
Untitled Document

Ρεπερτόριο Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» για την περίοδο 2010/11

Με την δυναμική της προηγούμενης θεατρικής περιόδου συνεχίζει και φέτος το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» την ανοδική του πορεία για ακόμα ευρύτερη προσφορά στα θεατρικά δρώμενα του τόπου, προσδοκώντας να δώσει την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να απολαύσει δρώμενα που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τόσο ως προς την θεματική τους, όσο και ως προς την δημιουργική τους προσέγγιση.

Μέσα από 4 Σκηνές ( Παιδική, Νεανική, Δεύτερη, Κύρια), ένα δυναμικό ρεπερτόριο και ένα διευρυμένο θίασο με εμπειρία και ταλέντο, στον δικό του πλέον ιδιόκτητο θεατρικό χώρο (Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ») που διαμόρφωσε νέες συνθήκες στην λειτουργία του Θεάτρου, θα επιδιώξει το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των παραστάσεων του και την ουσιαστική του συμβολή στην θεατρική ανάπτυξη.

  • Η αυλαία της νέας θεατρικής περιόδου ανοίγει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου - ώρα 10.30 π.μ. με την επίσημη πρεμιέρα της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με το έργο του Κάρλο Κολόντι «Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» σε ελεύθερη διασκευή Βασιλικής Φωτίου, σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη, Σκηνικά – Κοστούμια Λιάνας Σπανού Ζαντή, Μουσική Νίκου Παπαδόπουλου και Χορογραφίες Φαίδρας Καραβοκύρη Ζένιου.

«Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό έργο της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας που πραγματεύεται το διαχρονικό και αναμφισβήτητα το πιο βασικό θέμα της σχέσης «Οικογένεια – Παιδί- Σχολείο». Το μοναδικό ίσως κλασσικό παιδικό παραμύθι που υπογραμμίζει με τέτοιο αποτελεσματικό τρόπο την αναγκαιότητα και τον ρόλο του σχολείου, καθώς και τους κινδύνους που απειλούν όσους απομακρύνονται από αυτό- χωρίς περιττούς διδακτισμούς και μέσα από τις περιπέτειες του Πινόκιο και την πορεία του από «κούτσουρο» να γίνει «πραγματικός άνθρωπος»!

  • Παράλληλα τον Οκτώβριο επιστρέφει στην Σκηνή για ακόμα τέσσερεις παραστάσεις η παραγωγή της Δεύτερης Σκηνής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» με το έργο του Νικολάϊ Κολιάντα «Η Αμερικάνα» σε σκηνοθεσία Michael Leinert που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο 2010. Κάθε Τετάρτη – ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ».

«Η Αμερικάνα» θα συμμετέχει επίσης στο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου 2010 που συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η θεατρική Ομάδα «Σόλο για τρεις» και ο Δήμος Λευκωσίας και θα δώσει την παράσταση της στα πλαίσια του Φεστιβάλ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου – ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Ακολούθως «Η Αμερικάνα» θα ταξιδέψει στην Ιορδανία όπου θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει για 17ην συνεχή χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιορδανίας από 1ην μέχρι 14 Νοεμβρίου.

«Η Αμερικάνα» είναι ένα συγκλονιστικό μονόδραμα και μια συγκινητική ιστορία μιας σπαταλημένης ζωής. Για περισσότερο από 15 χρόνια η αντιφρονούσα Ρωσσίδα Έλενα Ανδρέεβνα ζει μια απλή ζωή σ'ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή, είναι έτοιμη ακόμη και να ξεπεράσει τα όρια της ηθικής. Μια γυναίκα που ξεριζώθηκε από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της και προσπαθεί να επιζήσει σ'ένα κόσμο που γι'αυτήν φαίνεται κρύος και παράξενος. Μια ζωή που αποτελείται από ένα μεγάλο ψέμα. Σ'αυτό ακριβώς το ψέμα που ζει, βασίζεται και η επιβίωση της.

Η ΚΥΡΙΑ ΣΚΗΝΗ θα δώσει την επίσημη πρεμιέρα της το Σάββατο 20 Νοεμβρίου με μια από τις καλύτερες κωμωδίες του 20ου αιώνα – την "Μαύρη Κωμωδία" του Πήτερ Σάφφερ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Νικολαΐδη. Σ'ένα έξυπνο εύρημα στηρίζει την κωμωδία του ο συγγραφέας. Αν και όχι πρωτότυπο (ο ίδιος μας πληροφορεί ότι το δανείστηκε από το παλιό κινέζικο θέατρο), παραμένει όμως τρομερά διασκεδαστικό, μόνιμη πηγή παρεξηγήσεων και κωμικότητας. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου διαδραματίζεται στο σκοτάδι- αφού καίγεται η ασφάλεια του ηλεκτρικού του διαμερίσματος που διαδραματίζεται η δράση του έργου. Φυσικά είναι σκοτάδι μόνο για τους ηθοποιούς. Αντίθετα η φωτισμένη σκηνή, επιτρέπει στον θεατή να παρακολουθεί όλα που υποτίθεται ότι γίνονται στο σκοτάδι.

Μετά το πρώτο έργο της Κύριας Σκηνής θα ανοίξει η αυλαία της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ που δημιουργείται φέτος, παράλληλα με τις άλλες τρεις Σκηνές του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» (Παιδική, Δεύτερη, Κύρια).

Θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο Κυπριακό έργο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Αντρούλας Αγγελίδου Αντωνιάδου - το έργο «Σίλεια»

Ένα έργο που πραγματεύεται τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τις δυσκολίες, τα αδιέξοδα, τους κινδύνους και τις παγίδες αλλά και τις αξίες , τα προτερήματα και τις ευκαιρίες των σημερινών νέων. Τα έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη και η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο έργο της ΚΥΡΙΑΣ ΣΚΗΝΗΣ – μια εξαιρετική γαλλική κωμωδία του Jerome Tonnerre με τον τίτλο «Εξομολογήσεις πολύ προσωπικές» (ή «Λάθος Πόρτα») που πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Κύπρο και θα ανεβεί σε μετάφραση – διασκευή Δέσποινας Π. Πυρκεττή και σκηνοθεσία Κλείτου Κλείτου.

Ένα χτύπημα σε λάθος πόρτα οδηγεί την Άννα στον Γουίλιαμ. Σίγουρη ότι μιλάει στον ψυχοθεραπευτή με τον οποίο είχε κλείσει ραντεβού, αρχίζει να του εκμυστηρεύεται λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή. Εκείνος, οικονομικός σύμβουλος, δεν αντιστέκεται στον πειρασμό να μυηθεί από πρώτο χέρι στα γυναικεία μυστήρια. Στην πορεία, θα παρασυρθούν και οι δύο σε ένα παιχνίδι όπου τα μεγαλύτερα ψέματα μπορεί να λέγονται με την πιο αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Η πρεμιέρα του έργου προγραμματίζεται για το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ συνεχίζοντας την ίδια ρεπερτοριακή φιλοσοφία παρουσιάζοντας έργα της Μικρής Φόρμας με πρωτοποριακές και πειραματικές προσεγγίσεις θα παρουσιάσει από το «Θέατρο του παραλόγου» το έργο «Ο Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ ή «Οι καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου Καρσερά.

Η πρεμιέρα της Δεύτερης Σκηνής θα δοθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2011.

Τέλος η καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» που θα δώσει πρεμιέρα τέλη Ιουνίου θα ανακοινωθεί αργότερα.

Για τα πιο πάνω έργα θα συνεργαστούν φέτος με το θέατρο «ΣΚΑΛΑ» οι ηθοποιοί : Ιωάννα Καμμένου Σιαφκάλλη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Φώτης Γεωργίδης, Φοίβος Γεωργιάδης, Ανδρέας Μελέκης, Ιωάννα Πολυνείκη, Χάρης Ευριπίδου και Ευθύμιος Σιαφκάλλης.

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» επιχορηγείται από τον Θ.Ο.Κ., τον Δήμο Λ/καςκαι την Α.Η.Κ.

Επίσημος χορηγός των παραστάσεων η CYTA.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 και 99490102.

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»
Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

« πίσω

 
Επόμενη Παραγωγή
 
 
Προηγούμενες Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
 
 
Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι
 
Προηγούμενες παραστάσεις Κύριας & Δεύτερης Σκηνής
 
 
 
Ρεπερτόριο
 
 

Διάβασε το άρθρο
 
Untitled Document