Untitled Document
Χορηγός Ιστοσελίδας: Exarsis Business Solutions Ltd
Untitled Document
Untitled Document

Πρεμιέρα της Μαύρης Κωμωδίας του Πήτερ Σάφφερ
Από την Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»

και Επίσημα Εγκαίνια του ΠΑΤΤΙΧΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΣΚΑΛΑ»

από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 – Ώρα 7.00 μ.μ.

Με μια νέα δυναμική εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Ταυτόχρονα με την επίσημη πρεμιέρα της Κύριας του Σκηνής με την εξαιρετική κωμωδία του Πήτερ Σάφφερ «Μαύρη Κωμωδία» θα τελεσθούν και τα επίσημα εγκαίνια της θεατρικής του στέγης- Του Παττίχειου Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Το Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» αφού ανακαινίσθηκε για δεύτερη φορά μετά τον καταστροφικό εμπρησμό της 10 ης Μαρτίου 2008 λειτουργεί με πλήρεις δυνατότητες στεγάζοντας όλες τις δραστηριότητες του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»-Παιδική – Δεύτερη - Κύρια Σκηνή - Θεατρικά Εργαστήρια - Γραφεία αλλά και παραχωρείται και σε άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς, στα εκπαιδευτήρια της πόλης και σε όσους ήθελαν να παρουσιάσουν το δημιουργικό τους έργο. Αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα στολίδι και μια όαση πολιτισμού στην πόλη της Λάρνακας φιλοδοξώντας να έχει μια μακροχρόνια πολιτιστική και κοινωνική δύναμη.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Σ' ένα έξυπνο εύρημα στηρίζει την κωμωδία του ο Πίτερ Σάφφερ. A ν και όχι πρωτότυπο (ο ίδιος μας πληροφορεί ότι το δανείστηκε από το παλιό κινέζικο θέατρο), το εύρημα αυτό παραμένει τρομερά διασκεδαστικό, μόνιμη πηγή παρεξηγήσεων και κωμικότητας.

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου διαδραματίζεται στο σκοτάδι, για τους ηθοποιούς φυσικά. Αντίθετα, η φωτισμένη σκηνή, επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθεί όλα τα τεκταινόμενα που υποτίθεται ότι γίνονται στο σκοτάδι.

Βρισκόμαστε στο διαμέρισμα ενός νεαρού γλύπτη, που περιμένει κάποιο φιλότεχνο εκατομμυριούχο, που έχει ενδιαφερθεί για το έργο του, καθώς και τον πατέρα της επίσης νεαρής φίλης του, προκειμένου ο τελευταίος, διαπιστώνοντας το ταλέντο του μέλλοντος γαμπρού του, να δώσει τη συγκατάθεσή του για το γάμο.

Ξαφνικά όμως, η ασφάλεια του ηλεκτρικού καίγεται και το διαμέρισμα βυθίζεται στο σκοτάδι. Ταυτόχρονα αρχίζουν να συγκεντρώνονται και τα πρόσωπα, γύρω από τα οποία θα πλεχθεί η κωμωδία και οι παρεξηγήσεις της. Πρώτη φθάνει η πουριτανή κυρία του κάτω πατώματος, φανατικός εχθρός των οινοπνευματωδών ποτών, που θα επωφεληθεί της ευκαιρίας να αδειάσει την μπουκάλα του τζιν, νομίζοντας πως είναι λεμονάδα. Ακολουθεί ο μέλλον πεθερός, του οποίου η στρατιωτική συνείδηση θα σοκαριστεί από την αταξία που επικρατεί και την «απρονοησία» του νεαρού γλύπτη, να μην έχει πάρει τα μέτρα του για την αντιμετώπιση παρομοίου ενδεχομένου. Στη συνέχεια έρχεται ο φίλος του διπλανού διαμερίσματος, του οποίου το νεαρό ζεύγος είχε ‘απαγάγει' τα έπιπλα, για να εντυπωσιάσει τους φιλοξενούμενούς του, και τέλος η πρώην ερωμένη του γλύπτη, που θα υποχρεωθεί, μέχρις ότου αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, να προσποιηθεί την παραδουλεύτρα. Κάποτε, όταν όλες αυτές οι περιπλοκές θα έχουν φθάσει στο κατακόρυφό τους, θα εμφανισθεί και ο αναμενόμενος φιλότεχνος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Η «Μαύρη Κωμωδία» ανεβαίνει στο Θέατρο ΣΚΑΛΑ σε μετάφραση Φοίβου Γεωργιάδη, επεξεργασία κειμένου και σκηνοθεσία Θεόδωρου Νικολαΐδη και σκηνικά- κοστούμια Λάκη Γενεθλή.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί : Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ιωάννα Καμμένου Σιαφκάλη, Φοίβος Γεωργιάδης, Φώτης Γεωργίδης, Ιωάννα Πολυνείκη, Ανδρέας Μελέκης και Ευθύμιος Σιαφκάλης.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ώρα 8.00 μ.μ. στα πλαίσια των εγκαινίων του Παττίχειου Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» και τακτικές παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σάββατο – ώρα 8.30 μ.μ. και από φέτος για πρώτη φορά και ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ - ώρα 6.30 μ.μ.

Μέγας Θεσμικός Χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Επίσημος χορηγός : CYTA
Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας και ΑΗΚ
Χορηγός Επικοινωνίας : ΡΙΚ, FM , ΚΑΝΑΛΙ 6

Προκρατήσεις - Πληροφορίες τηλ. : 24652800/1 και 99490102.

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 
 
 
 

« πίσω

 
Επόμενη Παραγωγή
 
 
Προηγούμενες Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
 
 
Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι
 
Προηγούμενες παραστάσεις Κύριας & Δεύτερης Σκηνής
 
 
 
Ρεπερτόριο
 
 

Διάβασε το άρθρο
 
Untitled Document