Untitled Document
Χορηγός Ιστοσελίδας: Exarsis Business Solutions Ltd
Untitled Document
Untitled Document

Επιστρέφει «Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ» στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Η παραγωγή της Δεύτερης Σκηνής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» με το έργο του Νικολάϊ Κολιάντα «Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ» που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο 2010 επιστρέφει στην Σκηνή για ακόμη τέσσερεις παραστάσεις τον Οκτώβριο - κάθε Τετάρτη - ώρα 8.30 μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». «Η Αμερικάνα» θα συμμετέχει επίσης στο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου 2010 που συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η θεατρική Ομάδα «Σόλο για τρεις» και ο Δήμος Λευκωσίας και θα δώσει την παράσταση της στα πλαίσια του Φεστιβάλ το Σάββατο 23 Οκτωβρίου – ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Ακολούθως «Η Αμερικάνα» θα ταξιδέψει στην Ιορδανία όπου θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει για 17ην συνεχή χρονιά το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιορδανίας από 1ην μέχρι 14 Νοεμβρίου.

«Η Αμερικάνα» είναι ένα συγκλονιστικό μονόδραμα και μια συγκινητική ιστορία μιας σπαταλημένης ζωής. Για περισσότερο από 15 χρόνια η αντιφρονούσα Ρωσσίδα Έλενα Ανδρέεβνα ζει μια απλή ζωή σ’ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή, είναι έτοιμη ακόμη και να ξεπεράσει τα όρια της ηθικής. Μια γυναίκα που ξεριζώθηκε από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της και προσπαθεί να επιζήσει σ’ένα κόσμο που γι’αυτήν φαίνεται κρύος και παράξενος. Μια ζωή που αποτελείται από ένα μεγάλο ψέμα. Σ’αυτό ακριβώς το ψέμα που ζει, βασίζεται και η επιβίωση της.

Μια ηρωίδα με πολλούς χαρακτήρες και πολλούς αθέατους παρτενέρ. Ένα ακόμη έργο που πραγματεύεται με τον δικό του συγκλονιστικό τρόπο το πιο καυτό πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου- το πρόβλημα των απανταχού της γης Μεταναστών.

Ένα σύγχρονο έργο, ενός σύγχρονου διάσημου Ρώσσου συγγραφέα που πρώτη φορά παρουσιάζεται σε ελληνική μετάφραση (Νόνας Μολέσκη) με μια ιδιότυπη, ειρωνική, γεμάτη χιούμορ γραφή και με γλωσσικούς κώδικες που στήνουν ένα πολυδιάστατο χαρακτήρα. Η συγκλονιστική ερμηνευτική προσέγγιση της Μόνικας Μελέκη που προκύπτει από την πρωτοποριακή σκηνοθεσία του Michael Leinert καθώς και η εικαστική διάσταση που έδωσε ο Άντης Παρτζίλης στην παράσταση δημιούργησαν ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και μιa εναλλακτική σκηνική πρόταση.

Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ» σε μετάφραση Νόνας Μολέσκη, σκηνοθεσία Μιχαήλ Λάϊνερτ (ο οποίος συνεργάστηκε με επιτυχία σε μεγάλες παραγωγές του Θ.Ο.Κ. στα έργα «Φάουστ», «Φαίδρα» κ.αλ.) Σκηνικά - Κοστούμια Άντη Παρτζίλη και την Μόνικα Μελέκη στον ρόλο της «Αμερικάνας» Έλενας Ανδρέεβνα. Η παράσταση επενδύεται με μουσική των μεγάλων Ρώσσων συνθετών Ραχμάνινοφ και Τσαϊκόφσκι.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 και 99490102.

Μέγας Θεσμικός Χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Επίσημος χορηγός παράστασης : CYTA
Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας, ΑΗΚ
Χορηγός Επικοινωνίας : ΡΙΚ

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»
Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

«Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ» του Νικολάϊ Κολιάντα
Από την Δεύτερη Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»
σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Λάϊνερτ κάθε Σάββατο (μέχρι 15 Μαϊου)
ώρα 8.30 μ.μ.
Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Με εξαιρετική επιτυχία δόθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα την Τετάρτη 14 Απριλίου η παράσταση του έργου της Δεύτερης Σκηνής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» - «Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ», η Μόνικα Μελέκη πρωταγωνίστρια του έργου έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας και καθήλωσε τους θεατές για μιάμιση ώρα.

«Η Αμερικάνα» είναι ένα σύγχρονο έργο με τέτοια χαρακτηριστικά, που πρώτη φορά ανεβαίνει σε Κύπρο και Ελλάδα είναι το έργο του διάσημου σύγχρονου Ρώσσου θεατρικού συγγραφέα Νικολάϊ Κολιάντα «Η Αμερικάνα».

Ο Νικολάι Κολιάντα γεννηθείς το 1957, είναι ένα διάσημος Ρώσσος θεατρικός συγγραφέας. Έχει γράψει περισσότερα από 80 θεατρικά έργα και η δουλειά του επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη και εδραίωση του ρωσσικού σύγχρονου δράματος.

Τα μαθήματα δραματουργίας του Κολιάντα στο Κρατικό Θέατρο Αικατερίνης είναι πολύ γνωστά παγκοσμίως. Ένας από τους μαθητές του ήταν ο Oleg Bogaev που έγραψε την επιτυχία «Η Ρωσική Εθνική Ταχυδρομική Υπηρεσία».

Η πρεμιέρα του μονόπρακτου θεατρικού έργου «ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ» του Νικολάϊ Κολιάντα έγινε το 1991. Τρία χρόνια αργότερα η πρώτη Γερμανόφωνη παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Staatstheater Kassel ” σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Λάϊνερτ. Τα σκηνικά και κοστούμια σχεδιάστηκαν από τον Άντη Παρτζίλη. Η Γερμανική παράσταση παρουσιάστηκε επίσης και στο Yekaterinburg Ρωσίας στο «θεατρικό Φεστιβάλ Κολιάντα» το 1994. Ο Κολιάντα απόλαυσε την ερμηνεία αυτής της παράστασης πάρα πολύ. Σε αυτόν τον έξοχα γραπτό μονόλογο ο Κολιάντα παρουσιάζει την ανθρώπινη αποτυχία στην πραγματικότητα και την κοινωνική ζωή.

«Η Αμερικάνα» είναι ένα συγκλονιστικό μονόδραμα και μια συγκινητική ιστορία μιας σπαταλημένης ζωής. Για περισσότερο από 15 χρόνια η αντιφρονούσα Ρωσσίδα Έλενα Ανδρέεβνα ζει μια απλή ζωή σ'ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν. Ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή, είναι έτοιμη ακόμη και να ξεπεράσει τα όρια της ηθικής. Μια γυναίκα που ξεριζώθηκε από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της και προσπαθεί να επιζήσει σ'ένα κόσμο που γι'αυτήν φαίνεται κρύος και παράξενος. Μια ζωή που αποτελείται από ένα μεγάλο ψέμα. Σ'αυτό ακριβώς το ψέμα που ζει, βασίζεται και η επιβίωση της.

Μια ηρωίδα με πολλούς χαρακτήρες και πολλούς αθέατους παρτενέρ. Ένα ακόμη έργο που πραγματεύεται με τον δικό του συγκλονιστικό τρόπο το πιο καυτό πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου- το πρόβλημα των απανταχού της γης Μεταναστών.

Το έργο ανεβαίνει στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ» σε μετάφραση Νόνας Μολέσκη , σκηνοθεσία Μιχαήλ Λάϊνερτ (ο οποίος συνεργάστηκε με επιτυχία σε μεγάλες παραγωγές του Θ.Ο.Κ. στα έργα «Φάουστ», «Φαίδρα» κ.αλ.)

Σκηνικά - Κοστούμια Άντη Παρτζίλη και την Μόνικα Μελέκη στον ρόλο της «Αμερικάνας» Έλενας Ανδρέεβνα. Η παράσταση θα επενδυθεί με μουσική των μεγάλων Ρώσσων συνθετών Ραχμάνινοφ και Τσαϊκόφσκι.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/1 και 99490102.

Μέγας Θεσμικός Χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Επίσημος χορηγός παράστασης : CYTA
Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας , ΑΗΚ
Χορηγός Επικοινωνίας : ΡΙΚ

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

« πίσω

 
Επόμενη Παραγωγή
 
 
Προηγούμενες Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
 
 
Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι
 
Προηγούμενες παραστάσεις Κύριας & Δεύτερης Σκηνής
 
 
 
Ρεπερτόριο
 
 

Διάβασε το άρθρο
 
Untitled Document