Untitled Document
Χορηγός Ιστοσελίδας: Exarsis Business Solutions Ltd
Untitled Document
Untitled Document

Έρχεται «Ο Ττόφαλλος»
Από την Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»
Αρχίζει η μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

Ακόμη ένα σημαντικό κυπριακό έργο προτείνει και φέτος για την καλοκαιρινή του παραγωγή το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία ενός από τους σημαντικότερους Κύπριους συγγραφείς, του Μιχάλη Πιτσιλλίδη - «Το Κράτος του Ττόφαλλου» και με την οποία θα δώσει την πρώτη παράσταση την Παρασκευή 24 Ιουνίου στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Θα ακολουθήσει μια μεγάλη περιοδεία σε Δήμους, Κοινότητες και Αγροτικά Κέντρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα δοθεί ένα β΄κύκλος παραστάσεων τον Σεπτέμβριο.

Το Έργο

Μια σάτιρα όπου το ρεαλιστικό στοιχείο, το φανταστικό και εξωπραγματικό, ο μύθος και το παραμύθι, μαζί με το λαϊκό χιούμορ, μπλέκονται και δημιουργούν ένα παράλογο και στραβό παιχνίδι όπως είναι ακριβώς η ίδια η ζωή μας. Η ζωή του Κύπριου ….

Ο αείμνηστος Μιχάλης Πιτσιλλίδης γράφει στο σημείωμα του για το έργο :

«Με το κράτος του Ττόφαλου» επιχειρώ να σατιρίσω τον εγωκεντρισμό, την αφέλεια και την ευπιστία που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Με αυτά μας τα ελαττώματα σαν άτομα καταντούμε συχνά παράλογοι, με τις υπερβολικές αξιώσεις μας, και σαν λαός πορευόμαστε χωρίς συναίσθηση του νανισμού μας. Αρκεί για μας η ρητορεία κάποιου μεγαλόστομου ηγέτη, για να παρασυρθούμε σε περιπέτειες με ουτοπιστικούς στόχους. Εξαιτίας αυτών των ελαττωμάτων αδυνατούμε να αξιοποιούμε τα εφικτά κυνηγώντας τα ανέφικτα.

Τη γνώμη αυτή σχημάτισα συνυποφέροντας με τον λαό μας, εμπειρικά, τις ολέθριες συνέπειες των ελαττωμάτων μας και από αυτή την θλιβερή εμπειρία εμπνεύστηκα τον μύθο αυτού του έργου.

Το Κλωνάρι με τα πέντε έξι σπιτικά του, που ο Ττόφαλος ανακηρύσσει «κράτος», είναι ίσως το μικρότερο χωριό του νησιού μας. Οι αναλογίες του με τα συνηθισμένα χωριά μας είναι όμοιες με τις αναλογίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των συνηθισμένων κρατών της Υδρογείου. Έτσι το έργο αποκτά συνολικότερο συμβολισμό. Παρά την ασημότητα του χωριού τους, οι Κλωναρίτες παρασυρμένοι από την αρχομανία του Ττόφαλου, εγείρουν αξιώσεις που δεν θα τολμούσε να προτείνει ούτε το μεγαλύτερο αγροτικό κέντρο. Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση που αμελεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, πείθονται από τον Ττόφαλο να ανακηρύξουν το Κλωνάρι «κράτος» με τον ίδιο πρόεδρο και απόλυτο άρχοντα και του αναθέτουν «εν λευκώ» τις τύχες τους. Ο Ττόφαλος με την αυτοπεποίθηση του αλάθητου εξουσιαστή, τους παρασύρει σε αχρείαστες, άγονες κι’ επιζήμιες περιπέτειες.

Ελπίζω να τα κατάφερα σ’αυτή την κωμωδία να φτιάξω τους χαρακτήρες της γνήσιους, ανόθευτους από συναισθήματα και προτιμήσεις προσωπικές>>.

Συντελεστές

Το έργο «Το Κράτος του Ττόφαλλου» θα ανεβεί σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη, Σκηνικά-Κοστούμια Άντη Παρτζίλη και την μουσική και τα τραγούδια του έργου θα επιμεληθεί ο εξαίρετος στο είδος της Κυπριακής μουσικής και υιός του συγγραφέα Μιχ. Πιτσιλλίδη – Άδμητος Πιτσιλλίδης και τις χορογραφίες η Φαίδρα Καραβοκύρη Ζένιου.

Θα πρωταγωνιστήσουν τα εκλεκτά και βασικά στελέχη του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» : Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ανδρέας Μελέκης, Λουκία Μιχαήλ, Μόνικα Μελέκη, Φοίβος Γεωργιάδης, Χάρης Ευριπίδου, Ιωάννα Πολυνείκη, Δέσποινα Κυριάκου, Παντελής Κλείτου, Tsvetan Stoilov και ο μικρός Ιωάννης Μελέκης.

Παραστάσεις (μέχρι στιγμής):

24/6 Δήμος Κ. Πολεμιδιών
27/6 Θεατράκι Προεδρικού Μεγάρου
29/6 Δήμος Αγίου Αθανασίου
1/7 Αγία Φύλα
5/7 Μαρώνι
6/7 Δάσος Άχνας
8/7 Μαζωτός
11/7 Αλάμπρα
13/7 Βορόκλινη
19/7 Συνοικισμός Τσιακκιλερού
22/7 Κισσόνεργα
25/7 Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας
26/7 Υπαίθριο Θέατρο Πύλης Αμμοχώστου- Λ/σία ώρα 9:00 μ.μ
27/7 Συλίκου
29/7 Αρακαπάς
4/8 Αναπαυτήρια ΠΕΟ Περβόλια
5/8 Αναπαυτήρια ΠΕΟ Πελένδρι
6,7,8/8 Μεσαιωνικό Κάστρο Λ/κας
10/8 Λιβάδια
11/8 Παλαιχώρι
12/8 Άλωνα
13/8 Ζύγι
14/8 Κελοκέδαρα
1/9 Πύλα
2/9 Δήμος Λακατάμειας
5/9 Δημ. Θέατρο Λατσιών
9/9 Δήμος Πόλης Χρυσοχούς
14/9 Αμφ. Πανεπιστημίου Λ/σίας (Intercollege)
15/9 Τσέρι
16/9 Δήμος Γεροσκήπου
17/9 Δήμος Λεμεσού- Κηποθέατρο (στα πλαίσια της γιορτής του κρασιού)- ώρα 8.00 μ.μ.
23/9 Τρούλλοι
30/9 Ορμήδεια

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24652800/01 κ 99490102

Μέγας Θεσμικός Χορηγός : Θ.Ο.Κ.
Επίσημος χορηγός : CYTA
Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας και ΑΗΚ
Χορηγοί Επικοινωνίας : ΡΙΚ, FM

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

« πίσω

 
Επόμενη Παραγωγή
 
 
Προηγούμενες Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
 
 
Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι
 
Προηγούμενες παραστάσεις Κύριας & Δεύτερης Σκηνής
 
 
 
Ρεπερτόριο
 
 

Διάβασε το άρθρο
 
Untitled Document