Untitled Document
Χορηγός Ιστοσελίδας: Exarsis Business Solutions Ltd
Untitled Document
Untitled Document

«Ο Χειμώνας κάτω από το τραπέζι» Μια ευαίσθητη κωμωδία του Ρολάν Τοπόρ από την Κύρια Σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ»

Με εξαιρετική επιτυχία δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της Κύριας Σκηνής του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» με την ευαίσθητη κωμωδία του Ρολάν Τοπόρ «Ο Χειμώνας κάτω από το τραπέζι» το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Το κοινό δέχτηκε με ενθουσιασμό τόσο το σύγχρονο και πρωτότυπο έργο του συγγραφέα με το «φωτεινό μαύρο χιούμορ» όσο και το ψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο της παράστασης- Μιας παράστασης που φέρει την σφραγίδα και υπογραφή του γνωστού και βραβευμένου σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Γενιές της Σιωπής» Κλείτου Κλείτου που επιμελείται σκηνογραφικά και ενδυματολογικά ο Λάκης Γενεθλής – σκηνογράφος της ίδιας σειράς με μια εκπληκτική εικαστική πρόταση και που χαρακτηρίζεται από τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών : Ανδρέα Μελέκη, Σοφοκλή Κασκαούνια, Μόνικας Μελέκη, Γαλάτειας Ζήνωνος και Παντελή Παπακωνσταντίνου.

ΤΟ ΕΡΓΟ
«Ο χειμώνας κάτω από το τραπέζι» είναι μια κωμωδία με λεπτό, σπιρτόζικο χιούμορ, με ευρηματικούς διαλόγους που ταυτόχρονα προβληματίζει αφού πραγματεύεται ένα επίκαιρο και καυτό πρόβλημα – το πρόβλημα των μεταναστών.Η Φλοράνς, μια νεαρή γαλλίδα που εργάζεται ως μεταφράστρια ενοικιάζει τον χώρο κάτω από το τραπέζι – γραφείο της στον Ντρακομίρ, ένα πολωνό μετανάστη ο οποίος τον χρησιμοποιεί ως εργαστήριο και κατοικία μαζί. Εκεί μαγειρεύει, κοιμάται και επιδιορθώνει παπούτσια για να βγάζει το ψωμί του. Κατά τα άλλα, ωστόσο, ο Ντραγκομίρ είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με πολλές γνώσεις και καλλιτεχνικά ενδιαφέρονται, που μαζί με την ευγένεια και τον γλυκό του χαρακτήρα, τον κάνουν ικανό να συναγωνιστεί σε γοητεία ακόμα κι ένα κομψό μεγαλοαστό, όπως είναι ο Μαρκ, ο εργοδότης της Φλοράνς, που είναι ερωτευμένος μαζί της. Από την άλλη, η παράξενη συμβίωση της με τον Ντραγκομίρ δημιουργεί ανάμεσα τους κάποια οικειότητα, που σιγά – σιγά εξελίσσεται σε μια ζεστή, ανθρώπινη σχέση.

Όταν έρχεται από την πατρίδα του Ντραγκομίρ ο εξάδελφος του ο Γκρίτζκα, ένας ταλαντούχος πλανόδιος βιολονίστας, χωρίς δεκάρα, ο Ντραγκομίρ τον λυπάται και τον καλεί να μείνει και κείνος στο .... σπίτι του, κάτω από το τραπέζι ....

Η ιστορία συνδυάζει την ρομαντική ευαίσθητη κομεντί όπως ήταν η ταινία “ Amelie ” μαζί με το σουρεαλιστικό Ανατολικοευρωπαϊκό χιούμορ. Ένα έργο που θα συναρπάσει τον θεατή από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μπορείτε να βρείτε την αφίσια του έργου εδώ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση : Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου
Σκηνοθεσία : Κλείτος Κλείτου
Σκηνικά- Κοστούμια : Λάκης Γενεθλής
Ηθοποιοί : Ανδρέας Μελέκης, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Γαλάτεια Ζήνωνος, Παντελής Παπακωνσταντίνου

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Τακτικές παραστάσεις : Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι 28/3/09 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Λευκωσία : 29/3, 30/3, 31/3 και 1/4 στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 24637952 και 99490102

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» επιχορηγείται από τον Θ.Ο.Κ. και τον Δήμο Λ/κας. Επίσημος χορηγός η CYTA .

Με εκτίμηση
Για το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Ανδρέας Μελέκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

« πίσω

 

 

 
Επόμενη Παραγωγή
 
 
Προηγούμενες Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
 
 
Νεανικό Θεατρικό Εργαστήρι
 
Προηγούμενες παραστάσεις Κύριας & Δεύτερης Σκηνής
 
 
 
Ρεπερτόριο
 
 

Διάβασε το άρθρο
 
Untitled Document